-
Deals Services
Η ομάδα Deals Services της Grant Thornton χαρακτηρίζεται από την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία για τον ολοκληρωμένο έλεγχο σε όλα τα στάδια μιας συναλλαγής.
-
Technology
Η Grant Thornton και το τμήμα Technology, μέσω της τεχνογνωσίας και εμπειρίας που διαθέτει, προσφέρει υπηρεσίες που βοηθούν τις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν σε ένα μεταβαλλόμενο τεχνολογικό περιβάλλον και να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο λειτουργίας τους.
-
Strategy and Investments
Στο τμήμα του Strategy and Investments προσφέρουμε συμβουλές για τη διαχείριση κεφαλαίων, τον στρατηγικό σχεδιασμό και υπηρεσίες λειτουργικής βελτίωσης.
-
Environmental, Social, Governance, Risk & Compliance
Στο τρέχον επιχειρηματικό και κανονιστικό περιβάλλον, οι επιχειρήσεις φιλοδοξούν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις απαιτήσεις του σήμερα, και να δημιουργήσουν αξία με βιώσιμους όρους.
-
Audit
Οι ομάδες ελέγχου της Grant Thornton απαρτίζονται από άρτια καταρτισμένα και εξειδικευμένα στελέχη με μεγάλη εμπειρία στον έλεγχο.
-
Business Growth Advisory
Στην Grant Thornton, κατανοούμε τη σημασία της εναρμόνισης της χρηματοοικονομικής πληροφόρησης με τις κανονιστικές αλλαγές και την ανάγκη για ακριβή χρηματοοικονομική πληροφόρηση και συμβουλευτική υποστήριξη.
-
Φορολογία επιχειρήσεων
Οι υπηρεσίες φορολογίας επιχειρήσεων της Grant Thornton παρέχουν συμβουλές και λύσεις σε όλα τα θέματα που πιθανώς να έχει η επιχείρησή σας.
-
Φορολογική συμμόρφωση
Τα στελέχη της φορολογικής συμμόρφωσης εταιρειών διαθέτουν πολυετή εμπειρία, τόσο σε πολυεθνικές όσο και σε μεγάλες εγχώριες εταιρείες όλων των κλάδων δραστηριότητας
-
Διεθνής φορολογία
Η Grant Thornton γνωρίζει ότι οι φορολογικών εξελίξεων προς όφελος της επιχείρησης σας είναι ένας παράγοντας επιτυχίας σε διεθνές επίπεδο.
-
Ενδοομιλικές συναλλαγές
Η Grant Thornton μπορεί να βοηθήσει τόσο για τις εγχώριες, όσο και για τις πολυεθνικές επιχειρήσεις στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων, στον σχεδιασμό και στη διαχείριση του κινδύνου.
-
Υποστήριξη σε φορολογικούς ελέγχους
Η Grant Thornton μπορεί να εξασφαλίσει ότι θα είστε προετοιμασμένοι για τους φορολογικούς ελέγχους και πιθανές διαφορές.
-
Private Client Tax Services
Στην Grant Thornton, συνεργαζόμαστε με τους πελάτες μας για να δημιουργήσουμε φορολογική στρατηγική και σωστή τεκμηρίωση κρίσιμων ενεργειών του παρελθόντος με τον "φάκελο υπεράσπισης"
-
Έμμεσοι φόροι
Στην Grant Thornton πιστεύουμε ότι οι συνέπειες των έμμεσων φόρων στις επιχειρηματικές αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται εξίσου σοβαρά υπόψη όπως και κάθε άλλο κόστος της επιχείρησης
-
Φορολογική αναδιοργάνωση επιχειρήσεων
Είτε η εταιρεία σας βρίσκεται σε μια περίοδο σημαντικής αναδιάρθρωσης ή αλλαγών στην στρατηγική κατεύθυνση η Grant Thornton Tax είναι η σωστή επιλογή στους φορολογικούς συμβούλους.
-
Προληπτικός φορολογικός έλεγχος επιχειρήσεων (Tax Due Diligence)
Ο προληπτικός φορολογικός έλεγχος μπορεί να βοηθήσει την εταιρία σας να εντοπίσει και να αξιολογήσει όλες τις πιθανές φορολογικές επιπτώσεις που μπορούν να έχουν προκύψει από μια συναλλαγή.
-
Βελτιστοποίηση του παραγωγικού μοντέλου
Ενημερωθείτε σχετικά με την βελτίωση του παραγωγικού μοντέλου της εταιρίας σας με αναδιοργάνωση των παραγωγικών σας δραστηριοτήτων από την Grant Thornton.
-
Υπηρεσίες Διεθνώς Μετακινούμενου Προσωπικού
Η διεθνής κινητικότητα ταλέντων είναι βασικό στοιχείο μιας επιτυχημένης παγκόσμιας επιχείρησης και μαζί της συνοδεύονται από προκλήσεις και κινδύνους, καθώς και ευκαιρίες.
-
Accounting & Tax Compliance Services
Η μεταφορά υποστηρικτικών και περιφερειακών λειτουργιών εκτός εταιρείας και η ανάθεσή τους σε ειδικούς εξωτερικούς συνεργάτες (Business Process Outsourcing) αποτελεί πλέον βέλτιστη πρακτική για τις εταιρείες εκείνες που επιδιώκουν τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα.
-
HR & Payroll services
Η διαχείριση της μισθοδοσίας είναι μία από τις πιο δύσκολες και χρονοβόρες διαδικασίες που αντιμετωπίζει μια εταιρία όταν διαχειρίζεται στοιχεία του προσωπικού της. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες μας προσαρμόζονται στις ανάγκες της εκάστοτε εταιρίας, σύμφωνα με το εκάστοτε ασφαλιστικό και εργατικό νομικό πλαίσιο.
-
Τράπεζες
Η αφοσιωμένη ομάδα στην παροχή υπηρεσιών προς τις Τράπεζες και τις εταιρείες κινητών αξιών έχει κατανείμει την εμπειρία της και τους πόρους της με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται έγκαιρα και αποτελεσματικά στις ανάγκες και προσδοκίες των πελατών μας.
-
Ασφαλιστικός Κλάδος
Ως ελεγκτές πιστεύουμε στην προστιθέμενη αξία των ελεγκτικών μας υπηρεσιών υιοθετώντας μία επιχειρησιακή προσέγγιση σε κάθε ελεγκτικό έργο.
-
Εταιρείες Διαχείρισης Κεφαλαίων
Μέσα από ένα ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών προσδιορίζουμε τις ανάγκες των πελατών μας και προσφέρουμε λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα και αποτελεσματικά.
-
Τράπεζες
Η αφοσιωμένη ομάδα στην παροχή υπηρεσιών προς τις Τράπεζες και τις εταιρείες κινητών αξιών έχει κατανείμει την εμπειρία της και τους πόρους της με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται έγκαιρα και αποτελεσματικά στις ανάγκες και προσδοκίες των πελατών μας.
-
Ασφαλιστικός Κλάδος
Ως ελεγκτές πιστεύουμε στην προστιθέμενη αξία των ελεγκτικών μας υπηρεσιών υιοθετώντας μία επιχειρησιακή προσέγγιση σε κάθε ελεγκτικό έργο.
-
Εταιρείες Διαχείρισης Κεφαλαίων
Μέσα από ένα ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών προσδιορίζουμε τις ανάγκες των πελατών μας και προσφέρουμε λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα και αποτελεσματικά.
-
Φορείς Κεντρικής Κυβέρνησης
Η Grant Thornton, αξιοποιώντας τη μακρόχρονη εμπειρία της και την εμπειρία του δικτύου της από την υλοποίηση έργων σε φορείς κεντρικής κυβέρνησης, είναι έτοιμη να αναπτύξει την κατάλληλη ομάδα έργου που θα εργαστεί προκειμένου να προσδιοριστεί η λύση – υπηρεσία εκείνη που θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για κάθε φορέα.
-
Δημόσιες Επιχειρήσεις & Οργανισμοί
Το τμήμα Public Sector της Grant Thornton μπορεί να υποστηρίξει τις Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που τίθενται λόγω των σημερινών απαιτήσεων της οικονομίας.
-
Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Η Grant Thornton προσφέρει ελεγκτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες για την υποστήριξη των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση των προκλήσεων.
-
ΕΣΠΑ και Ειδικές Υπηρεσίες Διαχείρισης
Η εξειδικευμένη ομάδα στελεχών της Grant Thornton μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες Τεχνικής Βοήθειας κατά το στάδιο του σχεδιασμού, της υλοποίησης, της διοίκησης και του ελέγχου των προγραμμάτων και έργων που διαχειρίζονται οι Ειδικές Υπηρεσίες Διαχείρισης.
-
Φορείς Δημόσιας Υγείας
Η ομάδας στελεχών της Grant Thornton αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες που στόχο έχουν την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα του δημοσίου συστήματος υγείας.
-
Ασφαλιστικά Ταμεία
Tο Τμήμα Public Sector με τα έμπειρα στελέχη που διαθέτει, μπορεί να υποστηρίξει τα ασφαλιστικά ταμεία παρέχοντας τις κατάλληλες ελεγκτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες που θα απαντήσουν στις ανάγκες τους.
-
Ξενοδοχειακές & Τουριστικές Υπηρεσίες
Hotels & tourism services
-
Υπηρεσίες Μεταφορών
Η ομάδα ειδικών της Grant Thornton αποτελείται από ανθρώπους με πολυετή επαγγελματική πείρα στον κλάδο των μεταφορών
-
Τεχνολογία της Πληροφορίας
Τα εξειδικευμένα στελέχη μας προσφέρουν υποστήριξη στην επιχείρησή σας σε κάθε βήμα, σε οποιαδήποτε φάση του κύκλου ζωής της.
-
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Από την αρχή, θα διαπιστώσετε ότι κατανοούμε τις σημερινές και τις μελλοντικές ανάγκες της επιχείρησής σας, χάρη στη δέσμευση και την εμπειρία που έχουμε στον κλάδο των μέσων επικοινωνίας.
-
Τηλεπικοινωνίες
Οι άνθρωποι μας σας προτείνουν τις καλύτερες εμπορικές και ρεαλιστικές λύσεις που ανταποκρίνονται στον πραγματικό κόσμο του κλάδου των τηλεπικοινωνιών.
Τι είναι ο υπερπληθωρισμός;
Με τον όρο «υπερπληθωρισμός», εννοούμε την ταχύτατη και υψηλή αύξηση του πληθωρισμού μιας οικονομίας σε μικρό χρονικό ορίζοντα. Διάσημα ιστορικά παραδείγματα ύπαρξης «υπερπληθωρισμού» περιλαμβάνουν τη Γερμανία της Βαϊμάρης στην περίοδο αποκατάστασης μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και τη Ζιμπάμπουε μεταξύ 2007 και 2009, όπου ένα χαρτονόμισμα εκατό τρισεκατομμυρίων δολαρίων έγινε η μεγαλύτερη ονομαστική αξία νομίσματος που εκδόθηκε ποτέ. Ο «υπερπληθωρισμός» αποτελεί μια ιδιαίτερα δύσκολη συνθήκη για μια οικονομία και τον πληθυσμό της, καθώς η πρόσβαση σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης καθίσταται δυσκολότερη.
Ακολούθως, ο υπερπληθωρισμός μπορεί να καταστήσει την κατανόηση των χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και την αποτίμηση μιας εταιρίας, εξαιρετικά δύσκολη. Τα διεθνή λογιστικά πρότυπα (και συγκεκριμένα το Διεθνές Λογιστικό Πρότυπο - 29) περιλαμβάνουν ειδικές διατάξεις για τον χειρισμό των εταιρικών αποτελεσμάτων και αποτιμήσεων υπό το καθεστώς υπερπληθωρισμού.
Κατανόηση των χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων εν μέσω υπερπληθωρισμού
Τα λογιστικά πρότυπα παρέχουν καθοδήγηση για τον προσδιορισμό της ύπαρξης υπερπληθωρισμού καθώς και διατάξεις, για την επαναδιατύπωση των δεικτών χρηματοοικονομικής επίδοσης, προκειμένου να έχουν νόημα.
Ενώ εμπειρικά μια μηνιαία αύξηση των τιμών κατά 50% αναφέρεται συνήθως ως όριο για τον υπερπληθωρισμό, το ΔΛΠ 29 δεν προσδιορίζει το απόλυτο ποσοστό. Αντίθετα, η ανάγκη επαναδιατύπωσης των οικονομικών καταστάσεων μιας εταιρίας αφήνεται στην κρίση του ορκωτού ελεγκτή.
Εάν διαπιστωθεί ότι υπάρχει υπερπληθωρισμός, οι χρηματοοικονομικές συναλλαγές πρέπει να αναμορφωθούν βάσει του υφιστάμενου γενικού δείκτη τιμών κατά την ημερομηνία σύνταξης της κατάστασης οικονομικής θέσης. Η Ενότητα 29.9 αναφέρει ότι στοιχεία όπως τα ταμειακά διαθέσιμα, δεν αναμορφώνονται, γιατί ήδη παρουσιάζονται βάσει της τρέχουσας ισοτιμίας. Λοιπά στοιχεία αναμορφώνονται με βάση τη μεταβολή του γενικού δείκτη τιμών μεταξύ της ημερομηνίας απόκτησης αυτών των στοιχείων και της ημερομηνίας κατάρτισης της κατάστασης οικονομικής θέσης.
Οι ως άνω αναπροσαρμογές είναι απαραίτητες προκειμένου οι Οικονομικές Καταστάσεις της εταιρίας να έχουν «νόημα». Σε μια υπερπληθωριστική οικονομία, το χρήμα χάνει γρήγορα την αγοραστική του δύναμη με αποτέλεσμα η σύγκριση των ποσών από συναλλαγές και άλλα γεγονότα που έχουν συμβεί σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, ακόμη και εντός της ίδιας λογιστικής περιόδου, να είναι παραπλανητική. Το αποτέλεσμα της αναμόρφωσης των οικονομικών καταστάσεων για τον πληθωρισμό είναι ότι τα ετήσια αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν τις επιδόσεις των επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια του έτους. Ωστόσο, η σύγκριση των αποτελεσμάτων μεταξύ ετών είναι προβληματική, καθώς τα αποτελέσματα του κάθε έτους έχουν προσαρμοστεί στο αντίστοιχο επίπεδο τιμαριθμικής αναπροσαρμογής.
Το κατά πόσο μια οικονομία θεωρείται υπερπληθωριστική σύμφωνα με τον ορισμό του ΔΛΠ 29 μπορεί να αλλάξει από έτος σε έτος. Σε περίπτωση που μία οικονομία σταματήσει να θεωρείται υπερπληθωριστή, οι παραπάνω αναμορφώσεις δεν απαιτούνται πλέον. Συνεπώς, είναι σημαντικό να δίνεται η απαραίτητη προσοχή κατά τη σύγκριση μεταξύ αυτών των οικονομικών ετών. Ο πληθωρισμός μπορεί να εξακολουθεί να τρέχει σε υψηλά επίπεδα ακόμη και όταν δεν υπάρχει υπερπληθωρισμός. Επιπλέον, ενδέχεται να υπάρχουν ακόμα σημαντικές αλλαγές στην αγοραστική δύναμη του νομίσματος κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους, καθιστώντας δύσκολη την αξιολόγηση της τρέχουσας οικονομικής απόδοσης.
Χρησιμοποιώντας ένα σταθερό νόμισμα για την αποτίμηση των εταιριών
Σε υπερπληθωριστικές οικονομίες, το τοπικό νόμισμα είναι, εξ ορισμού, ασταθές και η αξία του υποχωρεί ραγδαία μέρα με τη μέρα. Ως εκ τούτου, οι προβλέψεις για τα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα μιας εταιρίας σε τοπικό νόμισμα είναι αναξιόπιστες, καθώς τόσο τα επίπεδα πληθωρισμού όσο και οι συναλλαγματικές ισοτιμίες είναι αδύνατο να προβλεφθούν με ακρίβεια. Στις περιπτώσεις αυτές, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί ένα «σταθερό» νόμισμα για την κατάρτιση του επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρίας ειδικά όταν η βασική μέθοδος αποτίμησης είναι η μέθοδος των Προεξοφλημένων Ταμειακών Ροών (DCF), η οποία βασίζεται σε οικονομικές προβλέψεις.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να έχουν καταρτιστεί αξιόπιστες αναπροσαρμοσμένες ιστορικές οικονομικές καταστάσεις από την εταιρία σε ξένο νόμισμα. Στις περιπτώσεις που αυτό δεν έχει πραγματοποιηθεί, το ΔΛΠ 21 «Οι επιδράσεις μεταβολών των τιμών συναλλάγματος» συνιστά τη μετατροπή των λογαριασμών σε τοπικό νόμισμα, αφού γίνουν οι υπερπληθωριστικές αναμορφώσεις του ΔΛΠ 29. Σε οικονομίες με τυπικά επίπεδα πληθωρισμού, οι συναλλαγές μετατρέπονται με την άμεση ισοτιμία συναλλάγματος κατά την ημερομηνία της αποτίμησης.
Σημειώνεται ότι οι συναλλαγές και τα υπόλοιπα λογαριασμών σε μια υπερπληθωριστική οικονομία θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν την αγοραστική δύναμη του νομίσματος στο τέλος του έτους (σύμφωνα με το ΔΛΠ 29). Επομένως, η μετατροπή του νομίσματος για αυτά τα ποσά θα πρέπει επίσης να γίνεται με την τρέχουσα ισοτιμία στο τέλος του έτους.
Αντιμετώπιση πολλαπλών συναλλαγματικών ισοτιμιών (για τα ίδια νομίσματα)
Ένα επιπλέον πρόβλημα δημιουργείται καθώς το ενδεχόμενο υπερπληθωρισμού συχνά γίνεται πιο περίπλοκο λόγω ύπαρξης διαφόρων συναλλαγματικών ισοτιμιών για το τοπικό νόμισμα, όπως η επίσημη ισοτιμία της κεντρικής τράπεζας και η «παράλληλη» ισοτιμία. (Η «παράλληλη» ισοτιμία είναι αυτή που χρησιμοποιεί η πλειονότητα των ανθρώπων για να μετατρέψουν χρήματα σε ξένο νόμισμα). Σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούσε επίσης να υπάρχει κάποια αγοραία τιμή στην οποία μπορεί να έχουν πρόσβαση οι επιχειρήσεις, κάπου μεταξύ των δύο ισοτιμιών.
Σύμφωνα με το ΔΛΠ 21, όταν υπάρχουν πολλαπλές διαθέσιμες συναλλαγματικές ισοτιμίες, η χρησιμοποιούμενη ισοτιμία θα πρέπει να είναι αυτή με την οποία οι απεικονιζόμενες μελλοντικές ταμειακές ροές θα είχαν μεταφραστεί εάν είχαν προκύψει κατά την ημερομηνία επιμέτρησης. (ΔΛΠ 21.26). Έτσι, εάν η επιχείρηση μπορούσε να μετατρέψει τα ταμειακά της διαθέσιμα σε ξένο νόμισμα μόνο μέσω της κεντρικής τράπεζας, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί η επίσημη συναλλαγματική ισοτιμία της κεντρικής τράπεζας. Εάν στην πράξη, τα ταμειακά διαθέσιμα θα είχαν μεταφραστεί μέσω κάποιας εμπορικής τράπεζας, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί η άμεση ισοτιμία που ορίζουν οι εμπορικές τράπεζες. Γενικότερα, για τον υπολογισμό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η πιο πιθανή ισοτιμία μετατροπής για την επιχείρηση.
Αυτή η καθοδήγηση αφορά στη μετατροπή λογαριασμών από τοπικό νόμισμα σε σταθερό ξένο νόμισμα, όπως το Ευρώ. Ωστόσο, η επιχείρηση μπορεί επίσης να πραγματοποιεί κάποιες συναλλαγές σε Ευρώ ή σε άλλα ξένα νομίσματα, γεγονός που μπορεί να διαστρεβλώσει περαιτέρω τα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα.
Προσεκτική εφαρμογή στον πραγματικό κόσμο
Εάν η εταιρία δεν έχει πρόσβαση στις συναλλαγματικές ισοτιμίες που χρησιμοποιούνται για τη μετατροπή όλων των νομισματικών της συναλλαγών (όπως μπορεί να συμβεί σε χώρες που υπόκεινται σε συναλλαγματικούς ελέγχους), οι διαφορές αναγνωρίζονται στην Κατάσταση Αποτελεσμάτων Χρήσης (ΔΛΠ 21.28).
Υπό το πρίσμα ενός τέτοιου οικονομικού περιβάλλοντος, υπάρχουν παραδείγματα όπου ο κύκλος εργασιών και τα λειτουργικά έξοδα μεταφράζονται σε ένα είδος ισοτιμίας (π.χ. στην ισοτιμία της Κεντρικής Τράπεζας) με τις διαφορές σε σχέση με τις ισοτιμίες των εμπορικών τραπεζών να αναγνωρίζονται στα χρηματοοικονομικά έξοδα (τα οποία παρουσιάζονται κάτω από τα ΚΠΤΦΑ (EBITDA)). Αυτό διογκώνει τόσο τον κύκλο εργασιών, όσο και τα ΚΠΤΦΑ, τα οποία είναι βασικοί δείκτες αποτίμησης των επιχειρήσεων, ενώ τα σχετικά κόστη αναγνωρίζονται σε μία γραμμή της κατάστασης αποτελεσμάτων χρήσης που ενδέχεται να μην υπόκεινται σε ενδελεχή ανάλυση και επομένως να μην λαμβάνονται υπόψη στην αποτίμηση της επιχείρησης.
Η εφαρμογή σωστού και αποτελεσματικού ελέγχου στα δεδομένα είναι εξαιρετικά σημαντική στη συγκεκριμένη περίπτωση. Για παράδειγμα:
- τι υποδηλώνουν οι προβλέψεις για το μέσο έσοδο ανά πελάτη;
- έχει νόημα σε αυτή την οικονομία;
- τι υποδηλώνουν οι προβλέψεις για το επίπεδο των επενδύσεων σε κεφαλαιουχικές δαπάνες που απαιτούνται για τη στήριξη της ανάπτυξης;
- έχει νόημα αυτό δεδομένων των υφιστάμενων υποδομών της χώρας;
- πώς συγκρίνεται με το ύψος επένδυσης που απαιτείται σε παρόμοιες οικονομίες και γεωγραφικές περιοχές;
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω καταλήγουμε στο ότι είναι σημαντικό το χρηματοοικονομικό μοντέλο να λαμβάνει υπόψη τόσο τα ιδιοσυγκρατικά στοιχεία και τις εκτιμήσεις για την μελλοντική πορεία της εταιρίας και του τομέα δραστηριότητας της, όσο και τα μακροοικονομικά δεδομένα, το οικονομικό περιβάλλον και τον πραγματικό κόσμο.
Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας