-
Deals Services
Η ομάδα Deals Services της Grant Thornton χαρακτηρίζεται από την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία για τον ολοκληρωμένο έλεγχο σε όλα τα στάδια μιας συναλλαγής.
-
Technology
Η Grant Thornton και το τμήμα Technology, μέσω της τεχνογνωσίας και εμπειρίας που διαθέτει, προσφέρει υπηρεσίες που βοηθούν τις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν σε ένα μεταβαλλόμενο τεχνολογικό περιβάλλον και να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο λειτουργίας τους.
-
Strategy and Investments
Στο τμήμα του Strategy and Investments προσφέρουμε συμβουλές για τη διαχείριση κεφαλαίων, τον στρατηγικό σχεδιασμό και υπηρεσίες λειτουργικής βελτίωσης.
-
Environmental, Social, Governance, Risk & Compliance
Στο τρέχον επιχειρηματικό και κανονιστικό περιβάλλον, οι επιχειρήσεις φιλοδοξούν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις απαιτήσεις του σήμερα, και να δημιουργήσουν αξία με βιώσιμους όρους.
-
Audit
Οι ομάδες ελέγχου της Grant Thornton απαρτίζονται από άρτια καταρτισμένα και εξειδικευμένα στελέχη με μεγάλη εμπειρία στον έλεγχο.
-
Business Growth Advisory
Στην Grant Thornton, κατανοούμε τη σημασία της εναρμόνισης της χρηματοοικονομικής πληροφόρησης με τις κανονιστικές αλλαγές και την ανάγκη για ακριβή χρηματοοικονομική πληροφόρηση και συμβουλευτική υποστήριξη.
-
Φορολογία επιχειρήσεων
Οι υπηρεσίες φορολογίας επιχειρήσεων της Grant Thornton παρέχουν συμβουλές και λύσεις σε όλα τα θέματα που πιθανώς να έχει η επιχείρησή σας.
-
Φορολογική συμμόρφωση
Τα στελέχη της φορολογικής συμμόρφωσης εταιρειών διαθέτουν πολυετή εμπειρία, τόσο σε πολυεθνικές όσο και σε μεγάλες εγχώριες εταιρείες όλων των κλάδων δραστηριότητας
-
Διεθνής φορολογία
Η Grant Thornton γνωρίζει ότι οι φορολογικών εξελίξεων προς όφελος της επιχείρησης σας είναι ένας παράγοντας επιτυχίας σε διεθνές επίπεδο.
-
Ενδοομιλικές συναλλαγές
Η Grant Thornton μπορεί να βοηθήσει τόσο για τις εγχώριες, όσο και για τις πολυεθνικές επιχειρήσεις στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων, στον σχεδιασμό και στη διαχείριση του κινδύνου.
-
Υποστήριξη σε φορολογικούς ελέγχους
Η Grant Thornton μπορεί να εξασφαλίσει ότι θα είστε προετοιμασμένοι για τους φορολογικούς ελέγχους και πιθανές διαφορές.
-
Private Client Tax Services
Στην Grant Thornton, συνεργαζόμαστε με τους πελάτες μας για να δημιουργήσουμε φορολογική στρατηγική και σωστή τεκμηρίωση κρίσιμων ενεργειών του παρελθόντος με τον "φάκελο υπεράσπισης"
-
Έμμεσοι φόροι
Στην Grant Thornton πιστεύουμε ότι οι συνέπειες των έμμεσων φόρων στις επιχειρηματικές αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται εξίσου σοβαρά υπόψη όπως και κάθε άλλο κόστος της επιχείρησης
-
Φορολογική αναδιοργάνωση επιχειρήσεων
Είτε η εταιρεία σας βρίσκεται σε μια περίοδο σημαντικής αναδιάρθρωσης ή αλλαγών στην στρατηγική κατεύθυνση η Grant Thornton Tax είναι η σωστή επιλογή στους φορολογικούς συμβούλους.
-
Προληπτικός φορολογικός έλεγχος επιχειρήσεων (Tax Due Diligence)
Ο προληπτικός φορολογικός έλεγχος μπορεί να βοηθήσει την εταιρία σας να εντοπίσει και να αξιολογήσει όλες τις πιθανές φορολογικές επιπτώσεις που μπορούν να έχουν προκύψει από μια συναλλαγή.
-
Βελτιστοποίηση του παραγωγικού μοντέλου
Ενημερωθείτε σχετικά με την βελτίωση του παραγωγικού μοντέλου της εταιρίας σας με αναδιοργάνωση των παραγωγικών σας δραστηριοτήτων από την Grant Thornton.
-
Υπηρεσίες Διεθνώς Μετακινούμενου Προσωπικού
Η διεθνής κινητικότητα ταλέντων είναι βασικό στοιχείο μιας επιτυχημένης παγκόσμιας επιχείρησης και μαζί της συνοδεύονται από προκλήσεις και κινδύνους, καθώς και ευκαιρίες.
-
Accounting & Tax Compliance Services
Η μεταφορά υποστηρικτικών και περιφερειακών λειτουργιών εκτός εταιρείας και η ανάθεσή τους σε ειδικούς εξωτερικούς συνεργάτες (Business Process Outsourcing) αποτελεί πλέον βέλτιστη πρακτική για τις εταιρείες εκείνες που επιδιώκουν τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα.
-
HR & Payroll services
Η διαχείριση της μισθοδοσίας είναι μία από τις πιο δύσκολες και χρονοβόρες διαδικασίες που αντιμετωπίζει μια εταιρία όταν διαχειρίζεται στοιχεία του προσωπικού της. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες μας προσαρμόζονται στις ανάγκες της εκάστοτε εταιρίας, σύμφωνα με το εκάστοτε ασφαλιστικό και εργατικό νομικό πλαίσιο.
-
Τράπεζες
Η αφοσιωμένη ομάδα στην παροχή υπηρεσιών προς τις Τράπεζες και τις εταιρείες κινητών αξιών έχει κατανείμει την εμπειρία της και τους πόρους της με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται έγκαιρα και αποτελεσματικά στις ανάγκες και προσδοκίες των πελατών μας.
-
Ασφαλιστικός Κλάδος
Ως ελεγκτές πιστεύουμε στην προστιθέμενη αξία των ελεγκτικών μας υπηρεσιών υιοθετώντας μία επιχειρησιακή προσέγγιση σε κάθε ελεγκτικό έργο.
-
Εταιρείες Διαχείρισης Κεφαλαίων
Μέσα από ένα ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών προσδιορίζουμε τις ανάγκες των πελατών μας και προσφέρουμε λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα και αποτελεσματικά.
-
Τράπεζες
Η αφοσιωμένη ομάδα στην παροχή υπηρεσιών προς τις Τράπεζες και τις εταιρείες κινητών αξιών έχει κατανείμει την εμπειρία της και τους πόρους της με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνεται έγκαιρα και αποτελεσματικά στις ανάγκες και προσδοκίες των πελατών μας.
-
Ασφαλιστικός Κλάδος
Ως ελεγκτές πιστεύουμε στην προστιθέμενη αξία των ελεγκτικών μας υπηρεσιών υιοθετώντας μία επιχειρησιακή προσέγγιση σε κάθε ελεγκτικό έργο.
-
Εταιρείες Διαχείρισης Κεφαλαίων
Μέσα από ένα ευρύ φάσμα ολοκληρωμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών προσδιορίζουμε τις ανάγκες των πελατών μας και προσφέρουμε λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα και αποτελεσματικά.
-
Φορείς Κεντρικής Κυβέρνησης
Η Grant Thornton, αξιοποιώντας τη μακρόχρονη εμπειρία της και την εμπειρία του δικτύου της από την υλοποίηση έργων σε φορείς κεντρικής κυβέρνησης, είναι έτοιμη να αναπτύξει την κατάλληλη ομάδα έργου που θα εργαστεί προκειμένου να προσδιοριστεί η λύση – υπηρεσία εκείνη που θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί για κάθε φορέα.
-
Δημόσιες Επιχειρήσεις & Οργανισμοί
Το τμήμα Public Sector της Grant Thornton μπορεί να υποστηρίξει τις Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που τίθενται λόγω των σημερινών απαιτήσεων της οικονομίας.
-
Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Η Grant Thornton προσφέρει ελεγκτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες για την υποστήριξη των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση των προκλήσεων.
-
ΕΣΠΑ και Ειδικές Υπηρεσίες Διαχείρισης
Η εξειδικευμένη ομάδα στελεχών της Grant Thornton μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες Τεχνικής Βοήθειας κατά το στάδιο του σχεδιασμού, της υλοποίησης, της διοίκησης και του ελέγχου των προγραμμάτων και έργων που διαχειρίζονται οι Ειδικές Υπηρεσίες Διαχείρισης.
-
Φορείς Δημόσιας Υγείας
Η ομάδας στελεχών της Grant Thornton αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες που στόχο έχουν την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα του δημοσίου συστήματος υγείας.
-
Ασφαλιστικά Ταμεία
Tο Τμήμα Public Sector με τα έμπειρα στελέχη που διαθέτει, μπορεί να υποστηρίξει τα ασφαλιστικά ταμεία παρέχοντας τις κατάλληλες ελεγκτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες που θα απαντήσουν στις ανάγκες τους.
-
Ξενοδοχειακές & Τουριστικές Υπηρεσίες
Hotels & tourism services
-
Υπηρεσίες Μεταφορών
Η ομάδα ειδικών της Grant Thornton αποτελείται από ανθρώπους με πολυετή επαγγελματική πείρα στον κλάδο των μεταφορών
-
Τεχνολογία της Πληροφορίας
Τα εξειδικευμένα στελέχη μας προσφέρουν υποστήριξη στην επιχείρησή σας σε κάθε βήμα, σε οποιαδήποτε φάση του κύκλου ζωής της.
-
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
Από την αρχή, θα διαπιστώσετε ότι κατανοούμε τις σημερινές και τις μελλοντικές ανάγκες της επιχείρησής σας, χάρη στη δέσμευση και την εμπειρία που έχουμε στον κλάδο των μέσων επικοινωνίας.
-
Τηλεπικοινωνίες
Οι άνθρωποι μας σας προτείνουν τις καλύτερες εμπορικές και ρεαλιστικές λύσεις που ανταποκρίνονται στον πραγματικό κόσμο του κλάδου των τηλεπικοινωνιών.
In the push to become transparent, businesses are disclosing vast swathes of information about themselves – yet many are becoming more opaque as a result.
Businesses are disclosing more and more information. It’s being driven by a combination of regulation, shareholder activism and the power of social media. But is it having the intended effect?
The short answer is no. Research published by the University of North Carolina’s Kenan-Flagler Business School suggests that corporate information is actually becoming more opaque. Anyone wishing to read the annual business and financial summaries that public companies have to file in the United States (form 10-K)[1], for example, would need to have accrued 21.65 years of formal education to comprehend them, such is their complexity[2].
Leslie Seidman, a former chairman of the Financial Accounting Standards Board in the United States, has not been alone in pointing out a worrying consequence. As he told CFO.com[3]: “Many senior executives have got to the point where they don’t understand what the key messages are in their own financial statements.”
Nor is this phenomenon confined to the United States. Research by Grant Thornton on the FTSE 350 shows that the average annual report comes in at 300,000 words[4] – half of which is typically historical financial data. It illustrates that companies are struggling to apply the materiality concept – the accounting principle that says trivial matters are to be disregarded and important matters are to be disclosed.
Effective transparency
Madeleine Mattera, head of financial services at Grant Thornton Australia, points out that investors don’t always know what they want. She says: “Shareholders are rightly concerned with returns in the mid to long term and the sustainability of those returns. Transparency is often assumed – until a company is on the front pages for something that indicates a lack of transparency – examples include an ecological disaster or being linked to modern slavery.”
Sue Almond, head of assurance at Grant Thornton UK, says: “Greater transparency usually just means more volume. The key to effective transparency is to strike a balance between holding back vital information and swamping investors with too much detail. Providing a huge bank of data effectively says: ‘Here it is – now get on with it’. It isn’t the way you would treat customers, so why should investors get this kind of treatment?”
Oil industry
One sector where there has been pressure for greater transparency from shareholders – prompted by a series of environmental disasters, allegations of ‘greenwashing’ and the growing profile of ethical investing – is the oil industry, with companies such as BP, Shell and ExxonMobil subjected to increasing levels of scrutiny about their environmental, social and governance activities.
In such politically sensitive sectors there may also be those keen to inflict reputational damage. Almond gives the example of an oil company, which might commit to build schools, infrastructure or make one-off payments to the local community in exchange for drilling rights.
She says: “It takes a lot of explaining in documentation and it can be taken out of context. It’s not helpful to the company, or to the investor community, if it gets damaged reputationally in a way that’s unwarranted.”
Businesses need to be aware of the power of social media to twist and distort their disclosures. Mattera says: “Social media provides a platform for an unprecedented number of users to voice opinions with no requirement for responsibility, or even to tell the truth. The role of social media as the banner of community standards is extremely powerful and many companies now build social-media meltdown and the massive reputational crisis that it can cause into their disaster-recovery scenarios and stress tests.”
Yet the openness of online forums is also driving change for the better. Mattera highlights the emerging peer-to-peer finance sector as one that stands out for the way in which it is handling transparency.
Corporate culture
Another complication is a variance in terms of what is acceptable – culturally or legally – from one country to another, says Mattera. “There is a need to balance transparent reporting of sustainable returns to stakeholders with constraints enforced by competitive advantage and privacy legislation. For example, the United States is much more open than Australia on salary information,” she says.
“Transparency must come with a corporate culture in which it is OK to speak up, one in which you acknowledge the organisation isn't perfect and foster a culture of identifying and managing risks,” says Mattera.
Almond suggests companies adopt different approaches for different audiences and stratify the level of detail available – with a top tier containing key messages followed by additional levels that provide greater detail. To do this, though, companies need a firm grasp on audiences’ wants and desires.
Reputation and revenue
“There is no one-size-fits-all solution to transparency,” she says. “It depends on the environment in which you operate, the people you’re communicating with, your company values and culture. It requires companies to listen to consumers and shareholders and to give serious thought to how they portray their company culture via their corporate reporting. Companies do a lot of talking, but much less in the way of listening to their providers of finance. They need to engage in dialogue with their shareholders and show that they care.”
Transparency isn’t easy. Too little and you risk the wrath of shareholders, too much and it will lead to confusion and opacity. The rewards though, for those companies that get the balance right, can be substantial with the promise of reputational and revenue gains.
To find out more about how your business can communicate more effectively with shareholders, contact Sue Almond or Madeleine Mattera.
Case study: General Electric
GE’s 2013 annual report stretched to 246 pages and was 109,894 words long. “Not a retail investor on planet Earth could get through it,” said GE's chief finance officer Jeffrey Bornstein.
An overhaul meant the 2014 report contained more pages (257) but fewer words (103,484) – it also had 15 introductory pages of charts, on revenues, earnings-per-share growth and employees. Charts are easier for investors to digest than lengthy text, Bornstein reasoned.
This was followed in 2015 by simplifying the annual report’s footnotes, which had stretched to 42,000 words. The 2016 annual report has an introduction and summary that places the company’s financial information in a strategic context, says Bornstein. The report is arranged around topics, with critical information highlighted.
Then, in March 2016, the company launched an annual integrated summary report. This 68-page document gives investors “a comprehensive and concise view of GE” by drawing on information from the company’s annual report, proxy statement and sustainability website.
“When you go online, the fewer clicks you need, the more efficient you are. It’s the same with disclosures. The fewer steps it takes investors to get the necessary information, the better,” said Christoph Pereira, chief corporate, securities, and finance counsel at GE.
References
[1] https://www.sec.gov/answers/form10k.htm
[2] https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=2741682
[3] http://ww2.cfo.com/disclosure/2016/04/rethinking-disclosure/
[4] http://www.grantthornton.co.uk/globalassets/1.-member-firms/united-kingdom/pdf/publication/2013/ftse-350-corporate-governance-review-2013.pdf