banner image
Press Release

Συνέδριο «Επενδυτικοί Κίνδυνοι και Επίλυση Διεθνών Διαφορών»

Η διεθνής Δικηγορική εταιρία Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, η Διεθνής εταιρία Ορκωτών Λογιστών και Συμβούλων Επιχειρήσεων Grant Thornton, και η Σχολή Διεθνούς Διαιτησίας στο Queen Mary University of London διοργάνωσαν από κοινού και με μεγάλη επιτυχία το πολυαναμενόμενο συνέδριο με τίτλο «Επενδυτικοί Κίνδυνοι και Επίλυση Διεθνών Διαφορών» στην Αθήνα, στις 15 και 16 Μαΐου 2014.

Επενδυτικοί Κίνδυνοι και Επίλυση Διεθνών Διαφορών

Το συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grande Bretagne στο κέντρο της Αθήνας, ήταν μια ιδέα του κ. Επαμεινώνδα Τριανταφύλλου, δικηγόρου εξειδικευμένου στην επίλυση διεθνών διαφορών από την Quinn Emanuel στο Λονδίνο και πραγματοποιήθηκε χάρη στην κοινή προσπάθεια του ιδίου, του Partner της Grant Thornton στην Αθήνα, κου Απόστολου Παπαδόπουλου, του Senior Manager της Grant Thornton κου Κωνσταντίνου Πούλιου
καθώς και του καθηγητή κου Λουκά Μιστέλη από το Queen Mary University στο Λονδίνο. 

Το συνέδριο παρακολούθησαν εκπρόσωποι πολλών μεγάλων εταιριών, ελληνικών και ξένων δικηγορικών γραφείων και διαφόρων ελληνικών κυβερνητικών φορέων. Αξιοσημείωτη ήταν και η συμμετοχή πολλών εκλεκτών ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κου Νικόλαου Κανελλόπουλου, του Αντιπρόεδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κου Μιχαήλ Απέσσου, καθώς και των κ.κ. Stephen Jagusch, Philippe Pinsolle, Richard East και Επαμεινώνδα Τριανταφύλλου από την Quinn Emanuel, των κ.κ. Will Davies, Colin Johnson και Κωνσταντίνου Πούλιου από την Grant Thornton και των καθηγητών κ.κ. Λουκά Μιστέλη και Rodrigo Olivares-Caminal από το Queen Mary University of London.   

Άλλοι επιφανείς ομιλητές και συμμετέχοντες ήταν ο κ. Αριστομένης Συγγρός, Πρόεδρος της Enterprise Greece, η κ. Άννυ Κετεντζόγλου, Επικεφαλής των Νομικών Υπηρεσιών της ΟΠΑΠ, ο κ. Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, η κ. Στέλλα Χαριτάκη, Νομική Σύμβουλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο κ. Νικόλαος Βερνίκος, Πρόεδρος του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου  (ICC) στην Ελλάδα, ο  καθηγητής Bryan Clark, επικεφαλής της Νομικής Σχολής στο Strathclyde Law School, ο καθηγητής Παναγιώτης Μπερνίτσας, Managing Partner  της M&P Bernitsas Law Offices και ο Δρ. Αντώνης Τσαβδαρίδης από την IKRP Rokas & Partners.    

Οι ομιλητές και τα μέλη του πάνελ  κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων κατά τη διάρκεια των δύο ημερών του Συνεδρίου. Τις εργασίες της πρώτης ημέρας του συνεδρίου άνοιξε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης ο κ. Κανελλόπουλος, επιφανής δικηγόρος που αποτελεί κινητήρια δύναμη για την προώθηση διαμεσολάβησης και εναλλακτικής επίλυσης διαφορών στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις στρατηγικές επιλογές που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές στo πλαίσιο της εγχώριας νομοθεσίας, διεθνούς διαμεσολάβησης και επίλυσης διαφορών καθώς και στους τρόπους με τους οποίους οι επενδυτές μπορούν να ελαχιστοποιήσουν  τους κινδύνους κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού των επενδύσεών τους.

Η δεύτερη ημέρα των εργασιών του συνεδρίου ξεκίνησε με την ομιλία του Αντιπρόεδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κου Μιχαήλ Απέσσου, που παρουσίασε πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την επίλυση διεθνών διαφορών από τη σκοπιά του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Στη συνέχεια, το πάνελ επικεντρώθηκε στα στρατηγικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας  με στόχο τις επενδύσεις, και στους τρόπους με τους οποίους οι ελληνικές επιχειρήσεις και οι κρατικοί φορείς μπορούν να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση για να παίξουν σημαντικό ρολό στον τομέα διεθνών επενδύσεων και επίλυσης διαφορών. Το συνέδριο είχε έντονα διαδραστικό χαρακτήρα με την ενεργό συμμετοχή του ακροατηρίου στις συζητήσεις και στην ανταλλαγή απόψεων.

Κατεβάστε το πλήρες Δελτίο Τύπου σε μορφή word εδώ (doc, 151KB).

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον κύριο

Απόστολο Παπαδόπουλο

Partner, Head of Government & Infrastructure Advisory

E: apostolos.papadopoulos@gr.gt.com

Copy text of article